Hoe ziet uw ideale renovatiekrediet eruit?

Publireportage KBC


Tijd voor een nieuwe keuken of zonnepanelen op uw dak? Met het juiste krediet wordt elk project haalbaar. Daarvoor zijn heel wat mogelijkheden. En u kunt ze allemaal ontdekken vanuit uw luie stoel.


“Hoeveel heb ik nodig voor een renovatie?” Stel die vraag aan tien verbouwers en u krijgt tien verschillenden antwoorden. Elk verbouwingsproject is immers uniek en heeft zijn eigen noden. Eén richtlijn moet u als verbouwer wel voor ogen houden: hoe meer u moet lenen, hoe groter de kans dat een woningkrediet met hypothecaire waarborg uw beste keuze is.


Hypothecair krediet vs. lening op afbetaling
Het grootste voordeel van een hypothecair krediet zit hem in de rente. Bij een hypothecaire waarborg ligt de rente gevoelig lager dan voor een lening op afbetaling. Leent u een flink bedrag? Dan volstaat het rentevoordeel al snel om de bijkomende kosten van het hypothecaire krediet, zoals de notaris- en dossierkosten, terug te verdienen.

Verder laat een hypothecair krediet ook langere looptijden toe dan een lening op afbetaling. Ook dat is vaak een voordeel. Tot slot wordt de keuze mee bepaald door de hoogte van de investering én uw terugbetalingscapaciteit.

Ook goed om te weten: een lening op afbetaling komt nooit in aanmerking voor een fiscaal voordeel. Bij een hypothecair krediet kunt u, afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw inkomen, wel een fiscaal voordeel genieten.


Geen notariskosten bij een wederopname
Sluit u het nieuwe woningkrediet af onder de vorm van een wederopname van uw bestaande hypothecaire krediet, dan valt een groot deel van de bijkomende kosten weg. U moet immers niet opnieuw naar de notaris, omdat het nieuwe krediet mee onder de bestaande hypothecaire waarborg wordt geschoven. Houd er wel rekening mee dat een wederopname eigenlijk een nieuw krediet is. Dat betekent dat de actuele rentevoeten van toepassing zijn en dat de lening dus opnieuw moet worden goedgekeurd door de bank.


Al gedacht aan een groene energielening of renovatiekrediet?
Als de wederopname van uw bestaande woningkrediet niet mogelijk is, of als het om een kleinere lening gaat, is een groene energielening of een renovatiekrediet vaak de beste oplossing. Aan die leningtypes zijn geen bijkomende kosten verbonden.

U kunt bij KBC trouwens ook lenen voor een nieuwe binnenhuisinrichting of voor de (her)aanleg van uw tuin. Ook dat zijn vaak grote financiële beslissingen waar extra budget goed van pas komt. Het voordeel van deze leningen is dat u geen kosten betaalt en meestal geen factuurbewijzen moet voorleggen.

Kiezen vanuit uw luie stoel Om het juiste krediet te vinden, hoeft u trouwens niet eens ver te gaan. Het kan gewoon van bij u thuis, via KBC Touch en www.kbc.be/woonproject-simuleren.

U kunt er interessante simulaties maken en ontdekken hoeveel u kunt lenen en wat uw maandelijkse afbetaling wordt.


Een vraag? Er staat altijd een expert voor u klaar
Hebt u op een bepaald moment toch een vraag? Dan hoeft u niet per se naar het bankkantoor. Dankzij KBC Live staat er altijd een expert voor u klaar. Via (video)chat of via telefoon op het nummer 078 152 153. Lees er meer over op www.kbclive.be.Alle reportages