10 glasharde feiten over aluminium in jouw renovatieproject

Publireportage Reynaers Aluminium


Welke soort woning je ook bouwt of renoveert, er is altijd een Reynaers Aluminium profiel dat erbij past. We zetten de vele voordelen van aluminium voor jou op een rijtje.


1. Lange levensduur
Aluminium profielen worden niet aangetast door UV-stralen of vocht, roesten of rotten niet en trekken niet krom. Daarnaast verkleurt het aluminium niet onder de invloed van zonlicht, en blijft de kleur steeds mooi behouden.

 

2. Onderhoudsvriendelijk
Aluminium dient nooit vernist of geschilderd te worden. Het volstaat om aluminium profielen een aantal keer per jaar te reinigen met water, een zacht reinigingsproduct en een vochtige doek.

 

3. Milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord
Aluminium is 100% recycleerbaar. De recyclage van aluminium kost een minimum aan energie en kan zonder kwaliteitsverlies hergebruikt worden. Meteen goede punten voor het duurzame karakter van jouw verbouwing.

 

4. Optimale prestaties
Hoewel materialen zoals hout of pvc vroeger hogere scores behaalden op vlak van de isolatiewaarde, heeft de technologie niet stilgestaan. Bij het maken van aluminium ramen wordt namelijk gebruik gemaakt van thermisch onderbroken profielen, die zorgen voor een uitstekende isolatiewaarde. Een aluminium raam isoleert prima tegen zowel koude als warmte en beantwoordt aan alle wettelijke vereisten inzake energie-efficiëntie.

 

5. Optimale akoestische isolatie
Aluminium profielen zijn perfect geschikt voor brede glasdiktes en garanderen een optimale geluidsisolatie.

 

6. Veiligheid en brandbeveiliging
Aluminium is door zijn stevigheid zeer goed bestand tegen inbraken en is onbrandbaar.

 

7. Design en lichtgewicht
Aluminium is een licht materiaal. Het kan snel geplaatst worden én is tegelijk heel stevig om complexe structuren mee te realiseren. Door de stevigheid van aluminium zijn minimalistische profielen voor een zeer moderne look geen enkel probleem.

 

8. Talrijke kleuren en stijlen
Aluminium profielen van Reynaers zijn in meer dan 400 RAL kleuren en verschillende afwerkingen beschikbaar. Het is mogelijk om bij eenzelfde raam een verschillende binnen- en buitenkleur te kiezen. Dit maakt van aluminium een veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden in de meest uiteenlopende bouwstijlen, of het nu gaat om een functionele, renaissance of minimalistische stijl.

 

9. Professionele plaatsing
De computergestuurde bewerking van de profielen verzekert een vlotte en onberispelijke afwerking van aluminium ramen en deuren door de vakman in jouw buurt. De Reynaers Partners en Installers zijn getrainde professionals waarbij je absoluut zeker bent van de kwaliteit van het product en van de plaatsing.

 

10. Grote raamafmetingen
Aluminium maakt het mogelijk om hele grote - en dus ook extra zware - raampartijen te realiseren. Bovendien zijn slanke profielen mogelijk, zelfs voor grote ramen. Perfect voor die uitbouw bij jullie renovatieproject, met een onbelemmerd zicht op de omgeving!

 

Op zoek naar aluminium ramen, deuren of een veranda voor uw renovatie- of nieuwbouwproject?
Bekijk alvast jouw op maat gemaakte inspiratievideo op reynaers.be en beleef je woondroom.Alle reportages