Woning K


fotograaf: Lien Van Oyen

8210 Loppem, West-Vlaanderen

Een bestaande halfopen rijwoning werd op het gelijkvloers opengewerkt naar de tuin toe. Op allerlei manieren wordt via het dak extra licht binnengebracht in de uitbreiding van de woning. De plaatsing van de volumes en de afdaken zorgen voor aangename diagonale doorzichten, met voldoende afscherming ten opzicht van een publieke doorgang, maar zonder lichten en zichten af te sluiten. Het parkeren wordt vooraan aan de straatzijde georganiseerd. De tuin is mee ontworpen en wordt afgeschermd van de straat door middel van een zichtscherm in dezelfde materialisatie als de woning. Materiaalgebruik is maximaal bio- ecologisch, maar met moderne toets.

Type
Halfopen bebouwing
Bouwjaar
+-1950
Renovatiejaar
2015
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Groen dak
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Energiebewuste renovatie
Waterbewust bouwen
Bio-ecologisch concept
Levenslang wonen

Bureaugegevens

EA+ Architecten en Ingenieurs
Architect Martijn De Coster
Ingenieur-Architect Stijn Van den Broecke (EA+ Architecten en Ingenieurs)

Begoniastraat 2
8310 Assebroek
G 0473 86 98 44
martijn@eaplus.eu


WV03