Woning C+I


3001 Heverlee, Vlaams-Brabant

Een typische rijwoning met verschillende koterijen werd omgebouwd naar een gezellige rijwoning met veel aandacht voor natuurlijk daglicht, materialen en respect voor de typologie.

Een nieuwe uitbreiding vervangt de uitbouw terwijl er binnenin de bestaande woning openingen werden gemaakt om het ruimtegevoel van de smalle woning te vergroten.

Een groot daklicht op de eerste verdieping geeft via een lichtstraat daglicht tot in het midden van de woning. Zo krijg je interactie tussen de verdiepingen zonder verlies van ruimte.

Oude elementen van de woning werden bewaard. Dit geeft de woning een eigen karakter terwijl het ook besparend werkt.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1920
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Isoleren van bestaande vloeren
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Plaatsing fotovoltaïsche zonnepanelen
Bouweigenschappen
Uitbreiding in massiefbouw
Uitbreiding in staalbouw
Energiebewuste renovatie

Bureaugegevens

no.ma architecten
Architect Cedric Rosier

Brugstraat 142
3001 Heverlee
G 0494 63 10 81
cedric@no.ma


VB07