Uitbreiden van een bestaande woning


fotograaf: Shanna Vandecaveye

8560 Gullegem, West-Vlaanderen

Doel van dit project is een leefbare verbinding maken tussen de bestaande woning en poolhouse waarbij een open gevoel met de tuin primeert. Een 'gardenroom' die zowel in zomer als winter het 'buitengevoel' behoudt. Een ruimte om te relaxen, te lezen, te cocoonen, mensen te ontvangen, ... Kortom genieten van het leven!

De ruimte wordt enerzijds heel transparant opgebouwd naar de tuin toe om een vloeiende overgang van binnen naar buiten te scheppen. en omgekeerd. Anderzijds wordt de voorgevel zeer massief uitgevoerd om een geborgenheid te creƫren.

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2006
Renovatiejaar
2016
Energetische ingrepen
Extra maatregelen mbt oververhitting
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in massiefbouw
Levenslang wonen

Bureaugegevens

TAIL architectuur en interieur
Architect Curd Loosveldt

Winkelsestraat, 182
8860 Lendelede
T 056 22 67 76
G 0476 39 20 18
curd.loosveldt@tail.be
www.tail.be


WV09