Een patio voor een zonnige dag


fotograaf: Anders Vranken

1703 Huizingen, Vlaams-Brabant

Na vele gezellige en intieme babbels en evenveel koffie kwamen we samen met de bouwheer tot het concept om het gelijkvloers drastisch te verbouwen, het verdiep op te waarderen en de zolder bewoonbaar te maken. Tevens werd gekozen om de gebouwschil energetisch in orde te brengen en doorgedreven te isoleren.
Op het gelijkvloers werd tussen het hoofdgebouw en de nieuwe achterbouw een patio ontworpen. De ruimte werkt als een buiten-binnenruimte. Het verdeelt het gelijkvloers in verschillende ruimtes met een eigen kwaliteit (living, keuken, eethoek) terwijl de transparantie van de patio de functies weer ruimtelijk verbind.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1958
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Groen dak
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Uitbreiding in staalbouw
Energiebewuste renovatie

Bureaugegevens

De Bouwerij Architecten
Architect Lode Vranken
Ingenieur Tim De Backer (STir)

Fernand Demetskaai 23
1070 Brussel - Anderlecht
T 02 582 50 63
G 0475 62 21 62
info@debouwerij.com
www.debouwerij.com


VB01