Verbouwing van een 19e-eeuwse burgerwoning


9000 Gent, Oost-Vlaanderen

Het op zich stijlvolle burgerhuis werd halverwege de vorige eeuw onoordeelkundig uitgebreid met een forse aanbouw in vaagweg Moors geïnspireerde stijl. Deze ingreep herleidde het hart van de originele woning tot een donkere, onaangename transitzone. Het probleem werd getackeld door de aanwassen te vervangen door een helder en architecturaal zuiver gearticuleerd volume, waarbij de oorspronkelijke woning in ere werd hersteld. Uit ecologische overwegingen werd de nieuwe uitbreiding integraal uit hout opgetrokken. De nieuwe geveldelen kregen een afwerking in naaldhout dat volgens de traditionele Japanse Shou-Sugi-Ban techniek werd verduurzaamd.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
┬▒ 1860
Renovatiejaar
2016
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Groen dak
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Energiebewuste renovatie
Bio-ecologisch concept

Bureaugegevens

I'm with Alice | Architecture & Engineering
Ingenieur-Architect Gertjan Hoste

Voskenslaan 379
9000 Gent
T 09 222 31 72
info@imwithalice.be
www.imwithalice.be


OV05