Ecologische renovatie van schuur tot woning


fotograaf: Peter Vos

3770 Riemst, Limburg

De gerenoveerde schuur maakt deel uit van een vierkantshoeve die als woonerf opgevat is.

De schuur aan de straatzijde is op de eerste verdieping ingericht als woning. Op het gelijkvloers is er een gemeenschappelijke carport en een deel schuur behouden. Om de bestaande gevels, die behouden werden, niet bijkomend te belasten, werd binnen het bestaande volume een nieuwe houten draagstructuur opgetrokken. De muren werden geïsoleerd met kalkhennep en dampopen afgewerkt met leenpleister en tadelakt.

De kroonlijst en nokhoogte werden 120 cm opgehoogd zodat er tussen kroonlijst en baksteengevels nieuwe gevelramen konden worden ingeplant.

Type
Vierkantshoeve
Bouwjaar
eind 1800
Renovatiejaar
2014
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Verwarming met pelletkachel
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Energiebewuste renovatie
Cohousing
Bio-ecologisch concept
Houtskelet binnen bestaand volume

Bureaugegevens

Architectengroep Barchi bvba
Architect Peter Vos
Architect Marie-Laure Pacquet (Architectengroep Barchi bvba)

Tikkelsteeg 11
3770 Riemst
T 012 39 50 28
info@barchi.be
www.barchi.be


LI05