Van gesloten bakkerij tot open rijwoning


fotograaf: atelier JACK

9040 GENT, Oost-Vlaanderen

De bestaande woning was een oude bakkerij waarvan het perceel praktisch volledig dicht gebouwd
was. Het doel was een open eengezinswoning met stadstuin te creƫren. In functie van
licht en interactie met de straat werd de woning ook aan de voorgevel open gehouden. De structuur
van de bestaande woning werd grotendeels behouden. Er werden openingen, nissen
en een vide toegevoegd om lichten en zichten tot een maximum te drijven. Het trappenvolume
fungeert als open, functionele spil van de woning. Grote raampartijen en een 'lichthapper' zorgen
voor een optimaal contact met buiten. De woning voldoet aan de normen van een BEN-woning.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1957
Renovatiejaar
2014-2016
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Plaatsing van een zonneboiler
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Gefaseerde renovatie
Energiebewuste renovatie

Bureaugegevens

atelier JACK
Ingenieur-Architect Ann Wildro

Visitatiestraat 124
9040 Gent
G 0483 39 36 77
ann@atelierjack.com
www.atelierjack.com


OV13