9820 KC


fotograaf: Fien Cools

9820 Merelbeke, Oost-Vlaanderen

Dit project betreft een gedeeltelijke sloop en herbouw van een driegevelwoning in een bio-ecologische houtskeletbouw. De oorspronkelijke en uitgeleefde boerderijwoning werd omgevormd tot een woning met garage. Een ingegraven volume werd hier parallel bijgeplaatst met zicht op de tuin.
Het grote hoogteverschil van de Scheldevallei en de wachtgevel van de rechterbuur resulteerden in een half ondergrondse leefruimte. De bovenverdieping met de slaapkamers en badkamer werd als balkvolume dwars op beide volumes geplaatst en creeƫrt op die manier een intieme atriumtuin en inkompartij op het zuidwesten.

Type
Halfopen bebouwing
Bouwjaar
1900
Renovatiejaar
2015-2016
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Groen dak
Aandacht voor waterinfiltratie
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Energiebewuste renovatie
Waterbewust bouwen
Bio-ecologisch concept

Bureaugegevens

durv architecten & ontwerpers
Ingenieur-Architect Michiel Langerock
Architect Elisabeth Blontrock

Tolhuislaan 159
9000 Gent
T 09 273 61 76
G 0475 64 02 78
info@durvontwerpers.be


OV30