fotograaf: Olivier Van Daele

9240 Zele, Oost-Vlaanderen

De woning kreeg een grondige facelift en werd aangepast aan de nieuwe normen van EPB. De uitbreiding connecteert de woning over zijn volledige oppervlakte met de tuin en speelt in op oriƫntatie, licht en zichtlijnen. De tuin werd het verlengde van de woning en door de inplanting van de uitbreiding werden er verschillende belevingszones in de tuin gecreƫerd.
Permanent vakantiegevoel midden in de natuur, en
toch privacy.
In de nieuwe vleugel werden praktijk- en wachtruimte ondergebracht en een zalig "eilandje" voor de ouders met badkamer en sauna.
Een totaalconcept waar architectuur, interieur en landschapsarchitectuur in elkaar vervloeit.

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1966
Renovatiejaar
2015
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Plaatsing van een warmtepomp
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in massiefbouw
Energiebewuste renovatie
Levenslang wonen

Bureaugegevens

Ante architecten
Architect Anne-Mie Noens
Architect Katrien Reyns
Assistent - Architect Sven Van de Vyvere

Stationsstraat 76
9100 Sint-Niklaas
T 03 789 99 65
G 0475 64 23 01
info@ante.be
www.ante-architecten.com


OV21