Totaalrenovatie stadswoning


fotograaf: Robbe Van Caimere

9000 Gent, Oost-Vlaanderen

Een rijwoning in de stad werd volledig gestript om ze vervolgens grondig te renoveren en uit te breiden. Er werd gekozen voor ecologische materialen (houtskeletbouw, papiervlokkenisolatie,…), maar vooral voor een warm, tactiel en speels ontwerp. Aan de buitenzijde werden ‘banale’ ruitleien uitgespeeld als ornament in een weelderig dambordpatroon. Binnen werd gekozen voor gepolierd beton in contrast met zichtbare houten roosters en speels maatmeubilair in vurenhout. Centraal in de woning werd een lichtschacht binnengebracht langsheen de trap, die licht en zicht mogelijk maakt tussen de verschillende ruimtes en verdiepingen.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
Niet gekend
Renovatiejaar
2015-2016
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Plaatsing van een zonneboiler
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Energiebewuste renovatie
Waterbewust bouwen
Bio-ecologisch concept

Bureaugegevens

Martens Van Caimere Architecten bvba
Ingenieur-Architect Nikolaas Martens & Robbe Van Caimere

Koning Leopold II-Laan 44A
9000 Gent
T 09 330 04 07
G 0488 98 92 37
info@mvc-architecten.be
www.mvc-architecten.be


OV02