Ecologische verbouwing van een rijwoning


1981 Hofstade, Vlaams-Brabant

Deze woning voor een gezin met 2 kinderen werd budgetvriendelijk verbouwd waarbij de overbodige koterijen aan de achterkant werden vervangen door een compacte en ecologische aanbouw met een zonnige zithoek op het gelijkvloers en een ruime badkamer op de verdieping. Lichtgekleurde materialen, een groot schuifraam aan de tuinkant en dakramen zorgen voor een maximaal lichtgevoel. De materiaalkeuze is natuurlijk en duurzaam: gevels in thermisch behandeld hout, geïsoleerde buitenpleister, houtskelet muren, 3-dubbele beglazing en een groen dak. Gerealiseerd in een korte periode van 6 maanden met aandacht voor het gezin dat in huis bleef wonen.

Type
Halfopen bebouwing
Bouwjaar
1936
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing fotovoltaïsche zonnepanelen
Watergerelateerde ingrepen
Groen dak
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Energiebewuste renovatie
Bio-ecologisch concept

Bureaugegevens

Under Construction Architecten bvba
Architect Serpil Uyar
Architect Niels Verbinnen (Under Construction Architecten bvba)
Architect Freya Opdebeeck (Under Construction Architecten bvba)

Dijleweg, 47
2820 Rijmenam - Bonheiden
G 0477 54 52 51
info@ucarchitecten.be
www.ucarchitecten.be


VB04