Zwart als leidraad


fotograaf: Jonathan Antico

9920 Lovendegem, Oost-Vlaanderen

De bouwdames kochten dit huis omwille van de rustige ligging dichtbij de Vaart en de zuidelijke
oriƫntatie. Achteraan op het L-vormige perceel werd eerst een zwemvijver aangelegd. De typische koterijen werden gesloopt en vervangen door een nieuwe open volume juist om de relatie met de tuin en de zwemvijver te versterken. Hiervoor werd zichtbeton gekozen, terwijl het bestaand huis zwart afgewerkt is. Het kleurcontrast aan de buitenkant werd ook binnenin doorgetrokken door witte en lichtgrijze tinten te
combineren met zwarte accenten.

Type
Halfopen bebouwing
Renovatiejaar
2015-2016
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in massiefbouw

Bureaugegevens

antico architecture
Architect Jonathan Antico

Koersenstraat 36
9000 Gent
G 0486 36 44 99
info@anticoarchitecture.be
www.anticoarchitecture.be


OV35