L' AR3


2890 Zoersel, Antwerpen

Een huis in Zoersel ontvangt een jong koppel. De authenticiteit van het oude huis bevalt hen, maar op de benedenverdieping missen ze daglicht en een uitzicht op de mooie grote tuin.

Zonder de gerieflijkheid van het huis te verliezen werd een opvallende keuze gemaakt. Er werd gekozen voor minder oppervlakte, doch biedt de nieuwe opstelling een duidelijke meerwaarde voor de woning.

De technieken/berging werden weggewerkt. Ze houden de optie open om later een achter inkom bij te maken, zoals het jonge koppel in gedachte had.

Type
Halfopen bebouwing
Bouwjaar
1930
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Bouweigenschappen
Reconversieproject

Bureaugegevens

L' architectuur
Architect Lien Hulstaert

Dorpsstraat 42 verdieping 1
2940 Stabroek
G 0472 42 68 27
lien.hulstaert@hotmail.com


AN17