Renovatie van chauffeurswoning


fotograaf: Marcel Lennartz

2000 Antwerpen, Antwerpen

Het gebouw is in opdracht van Raymond Ruys gebouwd als garage met kleine leefruimte voor zijn chauffeur. Interieurarchitecte Lene Van Look heeft er nieuw leven in geblazen door ogenschijnlijk kleine veranderingen toe te passen. Door de achterbouw te verhogen, werd er een binnenkoer gecreƫerd, waardoor er natuurlijke lichtinval is en visuele ruimtelijkheid. Boven op het dak werd het gebouw afgewerkt met een daktuin. In de voorgevel is enkel de oorspronkelijke garagepoort aanwezig, waardoor het voor vele mensen een verrassing is dat er achter deze gevel zoveel ruimte, licht en groen terug te vinden is.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1926
Renovatiejaar
2004
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater

Bureaugegevens

Interieurarchitect Lene Van Look

Begijnenvest 94
2000 Antwerpen
T 03 222 94 84
G 0472 87 00 21
info@lenevanlook.be
www.lenevanlook.be


AN02