Verbouwing + inrichting 'Optiek De Pauw'


fotograaf: Steven Massart

3000 Leuven, Vlaams-Brabant

Het handelspand -optiekzaak- werd zo verbouwd dat er een winkelruimte met een grotere openheid en circulatie-oppervlakte voor de klant ontstond. Door het inpalmen van de oorspronkelijke koer kregen ook de ondersteunende functies (refractieruimte en lenzencentrum) meer ruimte. De winkelzone van het handelspand werd vooraan volledig verlaagd tot op het niveau van de straat om zo de toegang te optimaliseren. Er werd gekozen voor een wit maar warm interieur met een knipoog naar een winters (sprookjes)bos, gebaseerd op een beeld uit de film 'Mirror Mirror'.Op deze manier werd er voldaan opzet van de bouwheer voldaan "iedereen thuis laten voelen".

Type
Rijwoning
Bouwjaar
niet gekend
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Vervanging van buitenschrijnwerk
luchtverwarming + koeling systeem geïntegreerd in het meubilair
Watergerelateerde ingrepen
Groen dak

Bureaugegevens

Blanco Architecten
Architect Vincent Van Den Broecke
Interieurarchitect Evelien Snoeks

Brusselsesteenweg 60
1560 Hoeilaart
T 02 657 37 88
info@blanco-architecten.be
www.blanco-architecten.be


VB06