Sohlidium


fotograaf: Robin Stevens

3510 Hasselt, Limburg

De oorspronkelijke woning met kapperszaak en tankstation werd gerenoveerd en uitgebreid tot 2 appartementen en 2 kantoren. Het ontwerpend architectenbureau is ondertussen zelf gevestigd in het kantoor op het gelijkvloers. De uitbreiding werd uitgevoerd in CLT voor de ruwbouw. Deze uitvoeringsfase nam hierdoor slechts 3 dagen in beslag. De buitengevels werden bekleed met zwarte aluminium en witte glazen panelen, alsook een grijze gevelsteen, waardoor het geheel een strakke en moderne uitstraling heeft. Het gebouw geeft een interessante insteek in het debat omtrent de combinatie van wonen en werken langs de drukke Vlaamse steenwegen.

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1960
Renovatiejaar
2016-2018
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Plaatsing van een warmtepomp
Plaatsing fotovoltaïsche zonnepanelen
Watergerelateerde ingrepen
Groen dak
Aandacht voor waterinfiltratie
zwemvijver (nog uit te voeren), 3 grondboringen voor WWP
Bouweigenschappen
Energiebewuste renovatie
Uitbreiding in houtmassiefbouw

Bureaugegevens

AVENIRarchitecten
Ingenieur-Architect Maryse Vermeiren

Diestersteenweg 358
3510 Hasselt
T 013 55 11 44
G 0475 29 96 34
info@avenirarchitecten.be
avenirarchitecten.be


LI02