Het rijhuis op de hoek


fotograaf: Leen Wouters Fotografie

3000 Leuven, Vlaams-Brabant

De bouwheer zag direct potentieel in deze “rijwoning op de hoek”. De kleine hokjes architectuur schrikten hen niet af. Samen met punt-b architecten werd een plan uitgewerkt om deze woning te renoveren tot een lichte, zonnige en ruime woning. De koterijen maakten plaats voor een uitbouw over de volledige breedte van het perceel. Het grote glaspartij in de achtergevel en de lichtstraat zorgen voor een zee van daglicht dat zich over het hele gelijkvloers verspreid. De oude donkere trappen werden gezandstraald en geven nu toegang tot de slaapruimtes, de vernieuwde badkamer en tot de zolderruimte die ingericht werd als bureau.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1969
Renovatiejaar
2016
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Bouweigenschappen
Uitbreiding in massiefbouw
Energiebewuste renovatie

Bureaugegevens

punt-b architecten
Architect Britt Stalmans

Rillaarseweg 46
3390 Tielt Winge
G 0479 35 60 07
info@punt-b.be
www.punt-b.be


VB05