Compact Wonen


fotograaf: Steven Van Compernol

8310 Assebroek - Brugge, West-Vlaanderen

Het betreft het renoveren van een bestaande rijwoning die niet meer voldeed aan de normen van vandaag, zowel qua comfort als energienormen.
Doordat het een nieuw samengesteld gezin van 5 personen huisvest, moest er ook meer ruimte komen voor zowel het gezin als voor ieder individu.
Ten slotte had de klant helemaal geen zicht op de stadstuin en daardoor ook geen lichtinval.
Door het slopen van alle koterij achteraan en een nieuwe skeletbouw achter het hoofdvolume te plaatsen, konden alle eisen ingevuld worden.
De woonoppervlakte werd beter ingedeeld met achteraan een mooi zicht op de tuin en veel lichtinval.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1934
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Isoleren van bestaande vloeren
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Plaatsing van een zonneboiler
Plaatsing fotovoltaïsche zonnepanelen
Geïntegreerde laadpaal voor elektrische wagen
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Energiebewuste renovatie
Waterbewust bouwen

Bureaugegevens

Steven Van Compernol BVBA
Interieurarchitect Steven Van Compernol
Architect Rudy Vandeputte (Reflekt Architecten)

Sijslostraat 73
8020 Ruddervoorde
T 050 67 73 40
G 0476 56 04 02
steven@vancompernol.be
www.stevenvancompernol.be


WV05