Out Of The Box


2540 Hove, Antwerpen

Door deze zeer intensieve renovatie is de gedateerde woning geactualiseerd volgens de laatste energetische en technische normen. De bestaande achterbouw werd volledig afgebroken en de nieuwe ruimten zijn ontworpen rond de vraag en de instructies van de opdrachtgevers: beneden ruimte en vooral licht in de woning brengen en boven 1 extra kamer erbij. Het ontwerp beantwoordt letterlijk de doelstelling. Als bouwmethode voor het nieuwbouwgedeelte is geopteerd voor CLT- constructie, in functie van tijd en constructiemogelijkheden.

Type
Halfopen bebouwing
Bouwjaar
1960
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
kruipruimte-isolatie, volledige nieuwe geïsoleerde buitenschil
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Groen dak
Aandacht voor waterinfiltratie
Bouweigenschappen
Energiebewuste renovatie
Waterbewust bouwen
uitbreiding in CLT

Bureaugegevens

Vorm Interieurgroep bvba
Interieurarchitect Ward Moyson
Ingenieur-Architect Didier Neyrinck (aha! atelier voor hedendaagse architectuur)

Kapelstraat 51/1
2540 Hove
T 03 489 09 12
G 0475 36 30 29
info@vorminterieurgroep.be
www.vorminterieurgroep.be


AN14