Woning VDB


9840 De Pinte, Oost-Vlaanderen

Transformatie van een vrijstaande woning,
waarbij het bestaande programma werd aangevuld met nieuwe functies tot een architecturaal totaalbeeld.
Er werd op het gelijkvloers een garage en praktijkruimte toegevoegd en op de verdieping extra slaapkamers.
Het bestaande programma kreeg letterlijk een nieuw jasje.
De totaalrenovatie werd aangepakt met het oog op de nieuwe energieprestaties waarbij economie en ecologie ten opzichte van elkaar continu werden afgewogen.

Type
Vrijstaande woning
Renovatiejaar
2016
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Extra maatregelen mbt oververhitting
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Plaatsing van een zonneboiler
Geïntegreerde laadpaal voor elektrische wagen
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Groen dak
Aandacht voor waterinfiltratie
Bouweigenschappen
Uitbreiding in massiefbouw
Energiebewuste renovatie

Bureaugegevens

Enplus Architecten
Architect Nicolas Blondeel

Visserij 200a
9000 Gent
T 09 224 15 23
G 0486 51 20 25
nicolas@enplusarchitecten.be


OV32