Décollage


fotograaf: Marge architecten

9000 Gent, Oost-Vlaanderen

Totaalrenovatie van een historisch rijhuis met reorganisatie van functies en bouwelementen. Het donker en gesloten gelijkvloers wordt opengewerkt en voorzien van een lichtrijke uitbreiding. De bestaande achterbouwsels worden gesloopt, uitgezonderd de badkamer op +1 die boven de nieuwe leefruimte komt te zweven. Het ontwerp van de bouwschil, interieur en meubilair op maat worden in één beweging samen ontworpen tot een samenhangend geheel, met een sterk oog voor detail. Introductie van een nieuwe trap, nieuwe openingen, nieuwe doorzichten naar gang en bureau op +1. Gebruik van sobere en eerlijke materialen. Aandacht voor budget.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
+/- 1930
Renovatiejaar
2017-2018
Energetische ingrepen
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Watergerelateerde ingrepen
Groen dak
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Uitbreiding in staalbouw

Bureaugegevens

Marge architecten
Ingenieur-Architect Thomas Roelandts
Ingenieur-Architect Steven Schreurs (Marge architecten)

Sassevaartstraat 46 bus 303
9000 Gent
G 0468 41 16 96
info@margeprojecten.be
www.margeprojecten.be


OV09