Verbouwing rolstoeltoegankelijk herenhuis


fotograaf: Inclure Architecten

3271 Averbode, Vlaams-Brabant

Deze herenwoning uit 1935 werd verbouwd en uitgebreid tot een rolstoeltoegankelijke hedendaagse woning met carport.
Om deze woning comfortabel te maken voor het hele gezin zijn de bestaande leefruimtes uitgebreid en gericht op de tuin zodat de ruimtes vooraan de woning vrijkwamen voor een gelijkvloerse slaapkamer en badkamer. Alle ruimtes en de overgang naar buiten werden drempelloos voorzien, de badkamer werd voorzien op rolstoelgebruik en in de keuken is er een ruim kookeiland voorzien dat volledig automatisch in hoogte kan versteld worden. De woning werd afgewerkt in hoogwaardige materialen en met respect voor de bestaande architectuur.


Voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking: gelieve who@inclure.be of 0486 54 86 41 te contacteren om uw parkeerplaats te reserveren en de gegevens van de rolstoeltoegankelijke privé-toegang te ontvangen.

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1935
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Na-isolatie van een bestaande buitenmuur
Isoleren van bestaande vloeren
Vervanging van buitenschrijnwerk
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Vervanging van de verwarmingsketel
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Aandacht voor waterinfiltratie
Bouweigenschappen
Uitbreiding in massiefbouw
Energiebewuste renovatie
Levenslang wonen

Bureaugegevens

Inclure Architecten
Architect Wendy Hoeven

Nieuwstraat 28
3360 Korbeek-Lo
G 0486 54 86 41
info@inclure.be
www.inclure.be


VB08